Festival voor niets gaat de zon op

Groningen – Op woensdag 5 september 2018 organiseert Sam Events 4 U wederom het festival ‘Voor niets gaat de zon op’. De locatie is in het M.F.C. De wijert. Bezoekers zijn van harte welkom tussen 13:00 en 18:00 uur.

Op deze unieke markt wordt aandacht besteedt aan het leven in armoede. Deze gratis toegankelijke markt met een rijk aanbod van maatschappelijk organisaties die zich richten op, dan wel projecten hebben lopen, op het gebied van armoedebestrijding en sociale participatie. Op de markt kunnen deze organisaties zich presenteren.

Een kleine greep uit de deelnemende organisaties.

Wie zien we op de markt

 • Saaksumborg is een bemiddelingsbureau dat zich richt op mensen die op zoek zijn naar een werkervaringsplaats of een participatiebaan.
 • Ambivert is een schuldpreventiebureau dat trainingen aanbiedt om mensen financieel zelfredzaam te maken.
 • MLVR, zij zamelen spullen in zoals inboedel en huishoudelijk artikelen die nog goed zijn. Deze worden in de low-budget shop verkocht. Voor een minimale schappelijk prijs verkopen zij het aan mensen die het hard kunnen gebruiken.
 • Stichting Leergeld richt zich op kinderen die leven in armoede. Hier kunnen mensen een subsidie krijgen voor bijvoorbeeld een abonnement voor de sportclub of een laptop voor school.
 • SKSG, stichting kinderopvang komt met een blenderbike.
 • Doedertoe geeft een leuke workshop

Verder zien we ook maatschappelijke organisaties zoals

 • MEE Groningen, zij richten zich op mensen met een beperking dat zij mee kunnen draaien in onze maatschappij.
 • Horizon begeleiding, zij begeleiden jongeren en (jong)volwassenen met psychische problematiek in hun directe leefomgeving en/of school-, arbeids-, of dagbestedingsomgeving.
 • Discriminatie meldpunt, is een onafhankelijke organisatie die zich ten doel stelt het voorkomen, signaleren en bestrijden van discriminerende uitingen, gedragingen of regelgeving.
 • De gemeente Groningen is natuurlijk ook aanwezig. Zij adviseren over de mogelijkheden binnen de gemeente.
 • Kringloop ‘mamamini’
 • Sesam Academie
 • Groningen verwelkomt vluchtelingen

Open dag Wij-team de wijert
Het wij-team heeft deze dag een open dag en zij organiseren daarbij ook wat leuke activiteiten en er worden lekkere hapjes geserveerd. Voor meer informatie verwijs ik graag naar hun eigen website.

Documentaire “Statushouders in het vrijwilligerswerk”
We laten deze dag ook een aantal keren een documentaire zien waarin wij statushouders portretteren die vrijwilligerswerk doen.

Disco met oud Skopje DJ’s

Op uitnodiging van de organisator Ronald Bakker, komen er op zaterdagavond 10 November twee DJ’s van voormalig Discotheek Skopje uit Harkstede, de mooiste platen uit de jaren ’70 en ’80 draaien in het MFC De Wijert, aan de PC. Hooftlaan nr 1 te Groningen.

Dus, allemaal de voetjes van de vloer op nummers van b.v. Saturday Night Fever, Grease, en veel soul en funkmuziek.

Tot 10 November! ’s avonds van 20.00 tot 01.00 uur!
Entree is slechts €3,00 aan de deur, en drankjes zijn slechts €1.50 !

Brand op ons dak, maar we zijn gewoon open!

Afgelopen nacht is er kortsluiting ontstaan in een ventilator op ons dak. Hierdoor is er een kleine brand ontstaan die snel werd opgemerkt door een omwonende, deze heeft de brandweer gebeld en die was gelukkig snel ter plaatse.

De brandweer kon snel het brandje blussen waardoor er gelukkig weinig schade is. Het MFC is dus ook gewoon geopend en heeft verder geen invloed op geplande activiteiten. Alles en iedereen is gewoon normaal te bereiken.

Gelukkig is het met een sisser afgelopen.

Geslaagde buurt BBQ

Gisteravond op vrijdag 13 juli hebben het MFC De Wijert Helpman, Platform De Wijert & WIJ De Wijert de handen ineen geslagen om voor de buurt een gezellige BBQ te organiseren bij het MFC.

En geslaagd was het, bijna 200 man kwamen eropaf om gezellig samen lekkere stukjes vlees op de BBQ ’s te leggen.  Er was ook een springkussen voor de kids en Otto de troubadour kwam langs om gezellige liedjes voor en met het publiek te spelen.

Smaakte dit naar meer en wil je dat dit vaker gebeurd? Dat kan zeker, neem dan contact op met het MFC De Wijert / Helpman of WIJ De Wijert. Want we zouden het erg leuk vinden als bewoners dit ook voor de wijk bij ons in het MFC organiseren. De mogelijkheden zijn er zeker.

Kom bij ons langs en informeer naar de mogelijkheden.

 

Nieuwe cursisten voor de naaicursus gezocht!

De naaicursus voor beginners en gevorderden onder begeleiding van lerares coupeuse, Hannie Bos, zoekt nieuwe leden voor na de zomer.

In september wordt er weer een cursus in het MFC De Wijert Helpman aangeboden. De cursus vind plaats vanaf september  met 12 lessen.

Maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur

Woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur

Waar:

MFC  P.C. Hooftlaan 1a, 9721 JM Groningen

Info of opgave bij: hannie.bos@gmail.com