Disco met oud Skopje DJ’s

Op uitnodiging van de organisator Ronald Bakker, komen er op zaterdagavond 10 November twee DJ’s van voormalig Discotheek Skopje uit Harkstede, de mooiste platen uit de jaren ’70 en ’80 draaien in het MFC De Wijert, aan de PC. Hooftlaan nr 1 te Groningen.

Dus, allemaal de voetjes van de vloer op nummers van b.v. Saturday Night Fever, Grease, en veel soul en funkmuziek.

Tot 10 November! ’s avonds van 20.00 tot 01.00 uur!
Entree is slechts €3,00 aan de deur, en drankjes zijn slechts €1.50 !

Brand op ons dak, maar we zijn gewoon open!

Afgelopen nacht is er kortsluiting ontstaan in een ventilator op ons dak. Hierdoor is er een kleine brand ontstaan die snel werd opgemerkt door een omwonende, deze heeft de brandweer gebeld en die was gelukkig snel ter plaatse.

De brandweer kon snel het brandje blussen waardoor er gelukkig weinig schade is. Het MFC is dus ook gewoon geopend en heeft verder geen invloed op geplande activiteiten. Alles en iedereen is gewoon normaal te bereiken.

Gelukkig is het met een sisser afgelopen.

Geslaagde buurt BBQ

Gisteravond op vrijdag 13 juli hebben het MFC De Wijert Helpman, Platform De Wijert & WIJ De Wijert de handen ineen geslagen om voor de buurt een gezellige BBQ te organiseren bij het MFC.

En geslaagd was het, bijna 200 man kwamen eropaf om gezellig samen lekkere stukjes vlees op de BBQ ’s te leggen.  Er was ook een springkussen voor de kids en Otto de troubadour kwam langs om gezellige liedjes voor en met het publiek te spelen.

Smaakte dit naar meer en wil je dat dit vaker gebeurd? Dat kan zeker, neem dan contact op met het MFC De Wijert / Helpman of WIJ De Wijert. Want we zouden het erg leuk vinden als bewoners dit ook voor de wijk bij ons in het MFC organiseren. De mogelijkheden zijn er zeker.

Kom bij ons langs en informeer naar de mogelijkheden.

 

Nieuwe cursisten voor de naaicursus gezocht!

De naaicursus voor beginners en gevorderden onder begeleiding van lerares coupeuse, Hannie Bos, zoekt nieuwe leden voor na de zomer.

In september wordt er weer een cursus in het MFC De Wijert Helpman aangeboden. De cursus vind plaats vanaf september  met 12 lessen.

Maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur

Woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur

Waar:

MFC  P.C. Hooftlaan 1a, 9721 JM Groningen

Info of opgave bij: hannie.bos@gmail.com

 

Weggeef kast & koffer

Wist u dat er in het MFC De Wijert / Helpman een weggeef koffer en weggeef boekenkast staat?

In de koffer kunt u spulletjes leggen die u over heeft en waar iemand anders nog blij mee kan maken, denk aan speelgoed, vaasjes, dvd’s of wat dan maar ook. Alles wat nog maar bruikbaar is mag in de koffer en mag u eruit halen.

En daarnaast staat er ook nog een weggeef boekenkast. Hierin kunt u boeken plaatsen of meenemen. De kast en de koffer staan beide in de lobby van het MFC De Wijert / Helpman, kunt u het niet vinden vraag dan aan het beheer of mensen van WIJ De Wijert waar het staat.

Buurtbrandweerman Luc op bezoek bij de Kidsclub

Jaaaa…… We hebben nieuwe helden in de wijk. Ruim 40 kinderen uit de Wijert en Helpman hebben zich verdiept in de wereld van de brandweer en brandveiligheid. Op een parcours hebben zij laten zien wat samenwerken was. Daarna de grootste uitdaging. Het zelf blussen van een bijna echt huis met ondersteuning van de dienstdoende ploeg van Brandweer Groningen en WIJ de Wijert. Veel kijkers ook en dank jullie allemaal voor de complimenten. We werden er een beetje verlegen van. Maar uiteindelijk ging het om vandaag om de 40 kleine Toppers.

 

Klaverjassen

Wist u dat er elke dinsdagavond en donderdagmiddag enthousiast geklaverjast word in het MFC De Wijert / Helpman?

Op de donderdagmiddag zijn er nog een aantal plekken vrij en kunt u meedoen. Neem voor meer info contact met ons op.

MFC De Wijert / Helpman

Adres: P.C. Hooftlaan 1
Postcode: 9721 JM Groningen
Telefoon: 050 527 54 07
E-mail: info@mfcgroningen.nl

 

Geslaagde buitenspeeldag in bij MFC!

Vandaag op 13 juni 2018 was er weer de buitenspeeldag! En dit werd uitbundig gevierd op het terrein van het MFC De Wijert Helpman. Tal van kinderen kwamen vanuit alle uithoeken op het MFC af om de leukste spellen te spelen.

Springkussens, fruitspelletjes, hengelen & ballen…. Dit was maar een kleine greep van de activiteiten die er door WIJ De Wijert was georganiseerd op het terrein van het MFC. Overal zag je vrolijke en spelende kinderen op, in en rond het MFC vliegen. Met een strippenkaart werden de kinderen uitgedaagd om aan alle activiteiten deel te nemen die er aanwezig waren.

Het was een zonnige en fantastische dag voor de kinderen uit de buurt!