JEUGDSPELER FC GRONINGEN OPENT PANNAKOOI IN DE WIJERT

GRONINGEN – Tapmahoe Sopacua (18 jaar), jeugdspeler van FC Groningen, heeft woensdag 2 mei een nieuwe pannakooi naast de speeltuin van Multifunctioneel Centrum De Wijert/Helpman geopend. De pannakooi is een straatvoetbalveldje met als doel om samen te spelen, elkaar te ontmoeten en gezond te bewegen. Het is een initiatief van Wijkdeal De Wijert en mede gerealiseerd door jongeren in de wijk.

Wijkdeal De Wijert is een samenwerkingsverband tussen de gemeente, bewoners, ondernemers en instellingen uit de wijk. De Wijkdeal is een van de vijf experimenten in de gemeente Groningen om burger en overheid dichter bij elkaar te brengen. Wijkwethouder Ton Schroor vindt dat de gemeente haar geld moet besteden aan zaken die echt belangrijk zijn, zoals het aanleggen van nieuwe speelmogelijkheden in de wijk.

Tijdens de Wijkdeal De Wijert Stemweek eind vorig jaar, is het thema Groen & Buitenzijn als favoriet naar voren gekomen. Niet alleen de wijkbewoners hebben aangegeven meer ‘groene’ projecten te willen, maar ook basisschoolkinderen van De Tamarisk en de Brederoschool brachten hun stem uit voor meer ontmoeting en recreatie buiten. De nieuwe pannakooi van SKW Shop Groningen is een van de eerste zichtbare resultaten. In de wijk wordt tevens gewerkt aan de realisatie van diverse andere projecten uit de Wijkdeal.

Ook woningcorporatie De Huismeesters heeft haar steentje bijgedragen door het plaatsen van een nieuw (geluiddempend) hekwerk rondom het voetbalveld. Dit vormt een mooie afscheiding tussen de speelplaats en omwonenden. 

Feestelijke opening

Ronald Bakker, wijkbewoner en koploper van de Wijkdeal heeft afgelopen woensdag de pannakooi officieel geopend. De jeugdspeler van FC Groningen, Tapmahoe Sopacua, nam vervolgens de eerste aftrap op het pannadoeltje. Na de opening werd een spannend pannatoernooi gehouden waar de winnaar een originele FC Groningen voetbal, gesigneerd door alle spelers, mee naar huis mocht nemen.  

Wilt u meer weten over de Wijkdeal?
www.facebook.com/wijkdealdewijert
info@wijkdealdewijert.nl

Openingstijden pannakooi
ma t/m vrij 09.00 – 18.00 uur.
zaterdag 10.00 – 17.00 uur.
zondag 14.00 – 17.00 uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.