De stamppot dames stoppen

Einde aan het Eethuis

DANK..DANK…DANK…DANK…DANK

Vijf keer achter elkaar sprak Richard Krikken zijn dank uit aan de dames van het Eethuis. Vijf keer reikte hij ook een pracht bos bloemen uit aan deze dames en wel om een bijzondere reden. Deze dames stoppen namelijk met hun prachtige vrijwilligers werk. Je kunt je dan afvragen, moet je iemand belonen voor het stoppen met vrijwilligerswerk. Stoppen met dit mooie werk kan verschillende oorzaken hebben. Dat kunnen bezuinigingen zijn, te weinig interesse, ziekte en noem maar op. Hier spelen echter andere dingen. De leeftijd gaat een rol spelen. En dat krijg je, als je al zo lang bezig bent met deze mooie hobby.

Ik begreep dat mevrouw Hermien van Veenen al meer dan 15 jaar bij het Eethuis betrokken is. Het Eethuis werd ooit nog opgericht door de stichting STIEL.   Samen met de dames Greetje Folkerts, Janja Ridder, Riek de Graaf en Griet van der Velde kookt zelf een voortreffelijk diner voor 55+ senioren uit de Wijert. In de volksmond worden ze wel de “Stamppotdames” genoemd. Toen ik ze hier mee confronteerde waren ze niet eens alle vijf op de hoogte van deze ere titel. Want er is niets mis met een keurig stamppot buffet. Er worden zelfs, samen met de snert, Nederlandse kampioenschappen in gehouden.

Toen ik vorige week de foto’s maakte mocht ik even in de pannen kijken en had direct spijt dat ik al geluncht had. Tenslotte ben ik ook 55+er en bewoner van onze mooie wijk. Fijn dat elke maand rond de 25 wijkbewoners tegen een kleine vergoeding genieten van een heerlijk 2 gangen diner.  Dus de welverdiende bloemen en mooie woorden voor deze geweldige vrijwilligsters, maar…. het is wel heel erg jammer dat hiermee ook het Eethuis gaat verdwijnen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als U dit leest en de foto’s ziet, dat U dan denkt,…dit mag niet stoppen. Ik kan behoorlijk koken, heb een paar vriendinnen of vrienden, die dat ook kunnen, ik pak de telefoon of ga achter de P.C. en neem contact op met Richard Krikken, tel.: 06 1596 3750 of mail naar richardkrikken@hotmail.com . Het zou natuurlijk geweldig zijn als het mooie werk van deze dames 1x per maand voort gezet wordt. De dames zijn gaarne bereid om U de eerste keren nog even in te werken. Ik beloof u nu al, dat er voor u over 15 jaar ook bloemen klaar staan.

Tekst en foto’s: Bert Postma.

Schildersgroep De Losse penseel

Op dinsdagavond 12 maart is in het Mfc de schildersgroep De Losse Penseel gestart!

Bij De Losse Penseel is iedereen welkom die graag wil tekenen, schilderen of andere technieken wil uitproberen als bijv. collages maken. Je kan je eigen creativiteit ontdekken en ontwikkelen en je werkt in een groep waar je andere mensen leert kennen. Het is voor beginners tot aan gevorderden.

De avonden zijn zo opgezet dat je lessen kunt volgen, maar ook zelfstandig aan de slag kan gaan. Basismateriaal is aanwezig zoals o.a. teken- en schilderpapier, (kleur)potloden en acrylverf in mooie kwaliteiten. De bijdrage voor dit alles is twee euro per keer. Hiermee wordt extra materiaal aangeschaft. Koffie en thee is gratis.

Er is al een gemotiveerd groepje mannen en vrouwen, gestart. Zij kozen allemaal voor het volgen van lessen. In vijf keer komt de teken- en vijf keer de schildertechniek aan bod. Met opdrachten leer je de techniek gebruiken en krijg je vanzelf ideeën om uit te werken. Thema’s komen ook aan bod. We bekijken elkaars werk aan het eind van de avond zodat iedereen kan zien wat de ander maakt, zo inspireer je elkaar. Hierin is er geen goed of fout, als je er plezier in hebt is alles ok.

Het is al een gezellig groepje bij elkaar! Cursisten zeggen dat het een ontspannende avond is met even niks anders aan je hoofd, en ook dat de lessen stimulerend zijn.

Wil je het ook s proberen dan ben je welkom.

Geef je op bij evaverhey@tiscali.nl of bel 050 313 6370 om te horen of er plek is.

We zien je graag!

Groet van Eva Verhey en Sippie Gerlofs. 

Waar MFC De Wijert, P.C. Hooftlaan 1

Wanneer dinsdag 19.30-21.30, inloop koffie en thee 19.15.

Voor wie beginners tot aan gevorderden

Georganiseerd door Eva Verhey en Sippie Gerlofs

Gegeven door Eva Verhey

Disco Night Valentine edition

Op zaterdagavond 16 februari aanstaande, is het weer zover! In het Multifunctioneel Centrum De Wijert aan de P.C. Hooftlaan 1 kan je weer met de voetjes van de vloer tijdens onze geweldige DISCOSHOW met DJ Doctor Music! Het thema is Valentijn, dus Bring your Valentine naar het MFC!

Van 19:00 tot 00:00 uur gaan we weer gezellig los op disco, funk, reggae en andere dansmuziek uit de jaren 70 en 80
Entree € 3.00 aan de kassa.
Tot ziens op zaterdag 16 februari!

Dansend het nieuwe jaar in

Op vrijdagavond 11 januari jongstleden vond er in het MFC het nieuwjaarsfeest met bewoners van onze wijk plaats.

Rond 20:00 uur kwam er vanaf het podium geluid van het jazz-combo What about berb dat uit 7 bandleden bestaat. Even later werd het feest officieel geopend door Peter Everts procesbegeleider bij Wijkdeal De Wijert en Dennis Broekema de laatste bekend van Platform De Wijert en ook koploper bij de Wijkdeal, door de gasten welkom te heten. Er werd gedanst, genoten van de drankjes en hapjes en natuurlijk veel gepraat. Ik vond het leuk om nummers als Sunny en What a wonderful world nu eens in een jazzy-uitvoering te horen. Het was een geslaagd feest als je bedenkt dat er zo rond de 90 mensen waren. En het deed me vooral goed Dennis te horen zeggen alleen maar tevreden gezichten te hebben gezien.

En mooi om te zien dat veel partners in de wijk samen hebben gewerkt om dit feest voor de bewoners mogelijk te maken, dezelfde insteek als de wijkdeal! Dit feest is de wijk aangeboden door: Wijkdeal De Wijert, MFC De Wijert / Helpman, WIJ De Wijert & Platform De Wijert. Van al deze organisaties waren er ook veel mensen aanwezig.

Tekst: Henk Dekker & Foto’s: Marike Broekema

Nieuwjaarsfeest De Wijert

Platform De Wijert, WIJ De Wijert, De Wijkdeal en het MFC De Wijert / Helpman zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het Nieuwjaarsfeest De Wijert 2019! Het belooft een feestelijke avond te worden waarbij de swingende jazzcombo What about Berb inclusief gastoptreden van Will Jasper in het Multifunctioneel Centrum De Wijert/Helpman (P.C. Hooftlaan 1) er een mooie avond van gaan maken.

Het nieuwjaarsfeest is open voor de hele buurt in de wijk De Wijert.

Iedereen is welkom! Dus neem je vriend, vriendin, collega, buurman of buurvrouw mee naar deze gezellige avond. Dan zorgen wij voor lekkere hapjes en drankjes (inclusief 1 gratis consumptie). Uiteraard zijn de kinderen ook van harte welkom.

Daarnaast biedt deze avond ook de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en mee te denken hoe we samen de wijk een stukje mooier, groener en socialer kunnen maken. Heb je nog wensen voor het nieuwe jaar voor jouw buurt? Dan kun je tijdens het Nieuwjaarsfeest een bericht of idee achterlaten in de Wijk-wensboom en wie weet komt jouw wens in vervulling!

We zien je graag op: vrijdag 11 januari 2019

Van: 20.00 – 23.00 uur

Locatie: MFC De Wijert/Helpman, P.C. Hooftlaan 1 Groningen

Kom je met ons proosten op het nieuwe jaar?

Jazzcombo What About Berb

Gastoptreden Will Jasper

De flyer!