Verkiezingsdebat in het MFC over de toekomst van De Wijert

Op woensdagavond 7 november ’18 organiseerden wijkbewoners Glory Roggen & Joop Sloots een verkiezingsdebat in het MFC De Wijert. Alle lijsttrekkers van alle partijen waar op 21 november op gestemd kan worden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen waren voor deze avond uitgenodigd en ook aanwezig in het MFC.

De avond begon om 20:00 uur met een kort welkom namens de organisatie en daarna mochten alle lijsttrekkers in 2 minuten kort vertellen wie ze zijn en waar hun partij voor staat. Na deze voorstelronde werd onder leiding van gespreksleider Jan Lunsing het eerste debat gestart over het thema zorg. Er werden vragen uit de zaal gesteld over dit thema waarop de verschillende lijsttrekkers mochten en konden reageren. Een geëmotioneerde bewoonster uitte haar zorgen over haar partner die in een verzorgingstehuis zat en dat dit niet alleen emotioneel maar ook financieel een enorme impact op haar had. Hier werd door de politiek begripvol op gereageerd. En er werden ook later nummers uitgewisseld om verder met mevrouw in gesprek te gaan na het debat.

Na het thema zorg was het tijd om te speeddaten, de lijsttrekkers gingen aan tafels in het MFC zitten waar men met elkaar 1 op 1 in gesprek kon. De ene lijstrekker trok meer aandacht dan de andere. En na het daten was het tijd voor de 2e debatronde. Verkeer was toen het thema waar het over ging. En dit is wel een thema wat leeft bij de aanwezige wijkbewoners. Vragen over onder andere snelheid waarmee door de straten wordt gereden kwam aan de orde. En zorgen over de aanpak van de zuidelijke ringweg namen nogal de boventoon van dit debat. Een aantal mensen reageerden vrij heftig op deze kwestie waarop de politiek haar standpunten verdedigde.

Een grove schatting is dat er zo’n 50 bewoners aanwezig waren tijdens deze avond. Ik denk wel dat het een mooie opkomst is voor onze wijk. En de boodschap is vooral GA STEMMEN op 21 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.