top of page
mini_20211216_193517.jpg

Broekzak Vestzak

Het initiatief Broekzak Vestzak, het doorgeven van kleding in de wijk is georganiseerd door en voor wijkbewoners van De Wijert. Broekzak Vestzak betekent dat je kleding kan inbrengen en uitzoeken zonder een cent te betalen! Alleen uitzoeken mag zeker ook. Het doel hiervan is dat kleding niet wordt weggegooid of in de kledingcontainer belandt, maar weer een goede nieuwe bestemming krijgt binnen de wijk. Een win-win voor de kleding en iedereen wordt er blij van!  Het initiatief is een voorbeeld van buurtsamenwerking binnen Wijkdeal De Wijert.

 

Sinds de start zijn er vele zakken en tassen aangeleverd en zijn vele kledingstukken terug de wijk in gegaan. Er is voor iedereen wat te vinden, voor kinderen, mannen en vrouwen. Kom je ook een keertje gratis shoppen? Broekzak Vestzak is te vinden in het MFC De Wijert/ Helpman aan de PC Hooftlaan 1a in De Wijert. Het MFC is een plek die goed toegankelijk is voor alle bewoners. Wat te denken van een kop koffie, een praatje en daarna even snuffelen tussen de mooie kleding die er hangt? Vind je iets moois, dan mag je het gratis meenemen. We hanteren een meeneem-maximum van 6 kledingstukken.

open

 

Openingstijden Broekzak Vestzak 

Tijdens de openingstijden van het MFC kun je zelf kleding naar wens uitzoeken en meenemen. De kledinghangers mogen in de grijze bakken onder de rekken. Kledingstukken mag je thuis passen en mocht iets niet voldoen, breng het gerust weer terug. Om het makkelijker te maken mag je vanaf nu ELKE DAG kleding inbrengen, als het MFC geopend is. De beheerders nemen uw tassen aan, zij zetten het weg voor ons om uit te zoeken. Komt u toch liever als wij aanwezig zijn, dan kan dat nog steeds op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13 en 16 uur. Voor deze periode is vooral winterkleding heel welkom. Alles graag schoon en heel aanleveren.

 

Op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00-16.00 zijn de drie enthousiaste bewoners Maria, Thea of Eva aanwezig om kleding aan te nemen en te adviseren bij het uitzoeken van de juiste kleding.

 

Voorwaarden ingebrachte kleding:

  • Op dinsdag- en donderdagmiddag 13.00 – 16.00 uur nemen wij kleding aan. Lukt het niet op dit tijdstip laat dan aan de receptie bij de bar weten dat u wat wilt inbrengen.
  • Kleding moet schoon & heel zijn, vanaf maat 110 (kind  ca 5 jr.).

  • Wij nemen NIET aan: schoenen, babykleding, beddengoed of voorwerpen zoals bijv. krultangen.

  • Voor meer informatie en contact kijk op onze website!

Tot snel en welkom in het MFC!

Het team van BROEKZAK VESTZAK

mini_20211216_195213.jpg
bottom of page