top of page
  • Foto van schrijverMFC

70-PLUSSERS SLAGEN VOOR SCHAAKEXAMEN IN MFC

Alle kandidaten die 26 april in MFC De Wijert/Helpman schaakexamen deden, zijn geslaagd. Een knappe en uitzonderlijke prestatie, want de 5 kandidaten zijn tussen de 70 en 75 jaar oud. Bovendien gingen zij op voor Stap 2, een examen voor gevorderden.


Vrijdag 10 mei om 10 uur was de diploma-uitreiking in het MFC.


Achtergrondinformatie

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) hanteert de Stappenmethode om schakers van beginner tot zeer gevorderd niveau te ondersteunen in hun ontwikkeling. Er zijn 6 stappen, uitgewerkt in trainershandleidingen, oefenboeken en examens. De KNSB leidt trainers op om schakers individueel en klassikaal te begeleiden.


De schaakactiviteit van MFC De Wijert/Helpman bestaat sinds 2015 en is voor iedereen toegankelijk. Gezelligheid en plezier in het schaken staan hierbij voorop. Er worden geen partijen gespeeld, maar er wordt uitleg gegeven, geoefend en deelnemers leren veel van elkaars ervaringen en inzichten. Schaken wordt zo toegankelijk gemaakt zonder competitie-element. Want schaken is goed voor de ontwikkeling en de conditie van de hersenen. Voor iedereen en voor alle leeftijden.


In de praktijk worden Stappentrainingen vrijwel uitsluitend gegeven aan kinderen (basisschool) en aan wedstrijdschakers (in clubverband). Dat ook ouderen samen beter kunnen leren schaken zonder competitie te hoeven spelen, is een primeur.


Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met:


Vincent Valens

vwjvalens@gmail.com

tel. 06 4863 7098Comments


bottom of page