top of page
  • Foto van schrijverMFC

Afscheid Indisch Eethuis icoon Naomi Corneille
Zeventien jaar geleden begonnen Sonja, Naomi, Charles en Octa hun eethuisje in het MFC De Wijert. Eerder waren zij al bezig in Vinkhuizen en dat is ter ore gekomen van een aantal wijkbewoners die ook wel zin hadden in dat lekkere Indonesisch eten. Op hun verzoek togen zij naar De Wijert om te koken voor, in het begin, 30 personen. Dit bleek een groot succes en hoewel ze slechts maandelijks hun kookkunsten vertoonden, werd de schare trouwe bezoekers alleen maar groter. Op het hoogtepunt kwamen er 125 personen, het maximale capaciteit van zaalruimte en kunnen. Op eigen verzoek is er op een gegeven moment een maximaal aantal eters ingesteld op 70 personen, anders konden ze het niet aan. “Het moet wel leuk blijven, voor iedereen. Dus ook voor ons!” grapt de 72-jarige Naomi, waarvan nu dus afscheid genomen wordt.


Onder het genot van een kop koffie met uiteraard wat lekkers werd er gezellig en ontspannen herinneringen opgehaald en werd er veel gelachen. Als interviewer hoefde ik nauwelijks vragen te stellen. De meeste vragen gaan over het eten zelf. Want wat is dat ‘Petjel’ waarover wordt gesproken? En ‘Long Tong’? Nasi Kuning, Kunjet? Ik heb geen idee. Afijn, terug naar het afscheid...


Graag had Naomi dit gedaan tijdens een groot feestmaal samen met iedereen die haar kent, een afscheid die zij verdiend! Noodgedwongen, zeg maar door maatregelen wegens de pandemie, vindt het bescheiden plaats. Richard Krikken mocht haar dit afscheidsfeestje en een mooi bloemstuk aanbieden. Een aantal vrijwilligers van het eethuisje waren aanwezig waaronder de enig overgebleven kok Charles Meijer.


Hulp nodig! Zonder u is er geen Indonesisch eten meer in het MFC.


Als er iemand vertrekt, vooral van het kaliber Naomi, is de plek moeilijk op te vullen. Toch gaat Charles het proberen, maar in zijn eentje lukt het natuurlijk niet en houdt het eethuis op te bestaan. Zou jammer zijn na 17 jaar eet- en kookplezier met een hoop gezelligheid.


Hij verzoekt personen met een hart voor de Indonesische keuken zich aan te melden als vrijwilliger van het eethuis.


Weet u wat die eerder genoemde vreemde woorden betekenen en houdt u van koken?

Eén keer in de maand wordt er gekookt waarbij de voorbereiding de meeste tijd in beslag neemt. Als vrijwilliger bent u drie dagen per maand verbonden aan het eethuis.


Aanmelden mag op info@mfcgroningen.nl of naar telefoon Adriaan Millenaar op 0638321376.Bovenste foto en tekst: Ruben


Comentários


bottom of page