top of page
  • Foto van schrijverMFC

DANSLESSEN DANCE D’ALI WEER VAN START BIJ HET MFC.Online dansfilmpjes

Dansschool Dance D’Ali en haar leerlingen hebben niet stil gezeten tijdens de lock down. Via online instructies en filmpjes hebben ze thuis geoefend dat het een lieve lust is.


Ballet in de open lucht

Wat hebben ze er zin in, de leerlingen en leraressen van Dansschool Dance D’Ali. Vrijdagmiddag 15 mei 2020 vanaf 13.30 uur was het zo ver en kon er op het binnenpleintje van het MFC vol passie gedanst worden. Eerst waren de balletdanseresjes aan de beurt. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 5 jaar mochten beginnen en ze stonden te trappelen. Wat een mooi gezicht, al die prinsesjes. Een uurtje daarna mocht de groep 6 t/m 8 jaar hun best doen om de tijdens de lock down geleerde danspasjes sierlijk ten uitvoering te brengen. Ze blijken het goed onder de knie te hebben. Trots kijken ouders op gepaste afstand toe. Gepaste afstand? Ja, want het gebied van het MFC is met linten afgesloten voor volwassenen. Eén van de regels waar het MFC zich aan moet houden.
Hip Hop en Streetdance

De wat oudere kinderen, t/m 12 jaar, die Hip Hop-lessen of Streetdance-lessen krijgen zijn wat later aan de beurt. Zichtbaar vermaken zij zich. Blij om hun vriendjes weer te zien maar ook te showen wat ze van de filmpjes hebben geleerd.
Uw dochter of zoon ook op dansles?

Dansschool Dance D’Ali heeft een beperkt aantal plaatsen open voor nieuwe leerlingen. (Vol=vol!) Aanmelden en meer informatie kunt u vragen aan Ilona Ali op ilona@dance-dali.nl, via de website www.dance-dali.nl of per telefoon op 06-3088 0636. De kosten zijn €180,- per seizoen (schooljaar). Mensen met een krappe beurs kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage van Stichting Leergeld.


Wanneer weer naar binnen?

Het is goed toeven op het binnenpleintje. Beschut tegen de wind en toch lekker in het zonnetje. Het RIVM en de regering zullen op grond van de meest recente ontwikkelingen beslissen wanneer het MFC open mag voor publiek, vergaderingen, clubs, verenigingen en evenementen.


Extra informatie

Dance D’Ali heeft een vergunning om dit te organiseren. Alles is in samenspraak en met toestemming van het RIVM, mits de regels nageleefd worden. Het MFC en de dansschool zien daar op toe.


Wat is er voor mij mogelijk op het buitenterrein van het MFC De Wijert Helpman?

Voor volwassenen gelden er andere regels dan voor de jeugd. Toch is er mogelijkheid het terrein in te zetten voor kleinschalige activiteiten. Voor meer informatie mag u contact opnemen met de Accommodatie-manager van het MFC De Wijert / Helpman, Richard Krikken op telefoonnummer 06-1596 3750.


Tekst: Ruben Valk

Foto's: Ruben Valk & Ilona Ali
Comments


bottom of page