top of page
  • Foto van schrijverMFC

DE STAMPPOT DAMES STOPPEN

DANK..DANK…DANK…DANK…DANK


Vijf keer achter elkaar sprak Richard Krikken zijn dank uit aan de dames van het Eethuis. Vijf keer reikte hij ook een pracht bos bloemen uit aan deze dames en wel om een bijzondere reden. Deze dames stoppen namelijk met hun prachtige vrijwilligers werk. Je kunt je dan afvragen, moet je iemand belonen voor het stoppen met vrijwilligerswerk. Stoppen met dit mooie werk kan verschillende oorzaken hebben. Dat kunnen bezuinigingen zijn, te weinig interesse, ziekte en noem maar op. Hier spelen echter andere dingen. De leeftijd gaat een rol spelen. En dat krijg je, als je al zo lang bezig bent met deze mooie hobby.


Ik begreep dat mevrouw Hermien van Veenen al meer dan 15 jaar bij het Eethuis betrokken is. Het Eethuis werd ooit nog opgericht door de stichting STIEL. Samen met de dames Greetje Folkerts, Janja Ridder, Riek de Graaf en Griet van der Velde kookt zelf een voortreffelijk diner voor 55+ senioren uit de Wijert. In de volksmond worden ze wel de “Stamppotdames” genoemd. Toen ik ze hier mee confronteerde waren ze niet eens alle vijf op de hoogte van deze ere titel. Want er is niets mis met een keurig stamppot buffet. Er worden zelfs, samen met de snert, Nederlandse kampioenschappen in gehouden.


Toen ik vorige week de foto’s maakte mocht ik even in de pannen kijken en had direct spijt dat ik al geluncht had. Tenslotte ben ik ook 55+er en bewoner van onze mooie wijk. Fijn dat elke maand rond de 25 wijkbewoners tegen een kleine vergoeding genieten van een heerlijk 2 gangen diner. Dus de welverdiende bloemen en mooie woorden voor deze geweldige vrijwilligsters, maar…. het is wel heel erg jammer dat hiermee ook het Eethuis gaat verdwijnen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als U dit leest en de foto’s ziet, dat U dan denkt,…dit mag niet stoppen. Ik kan behoorlijk koken, heb een paar vriendinnen of vrienden, die dat ook kunnen, ik pak de telefoon of ga achter de P.C. en neem contact op met Richard Krikken, tel.: 06 1596 3750 of mail naar richardkrikken@hotmail.com . Het zou natuurlijk geweldig zijn als het mooie werk van deze dames 1x per maand voort gezet wordt. De dames zijn gaarne bereid om U de eerste keren nog even in te werken. Ik beloof u nu al, dat er voor u over 15 jaar ook bloemen klaar staan.


Tekst en foto’s: Bert Postma.





Comments


bottom of page