top of page
  • Foto van schrijverMFC

De Wijert heeft gebruist!

Wat een fantastisch festijn hebben de bewoners samen met  WIJ De Wijert, Platform De Wijert, Wijkdeal De Wijert en MFC De Wijert/Helpman afgelopen zaterdag op poten gezet. "De Wijert Bruist" stond in het teken van elkaar ontmoeten, samen feest vieren en plezier maken. Bezoekers konden meedoen aan diverse workshops rondom bewegen en voeding. Voor de jeugd werden er allerlei spelletjes georganiseerd. Heb je dit mooie feest gemist? Niet getreurd, onze wijkjournalist Ruben neemt je even mee terug naar zaterdag 5 oktober.

Ceremoniemeester Ronald Bakker opent het programma en verwelkomt een speciale gast; wijkwethouder Glimina Chakor wordt op 'het podium' geroepen. Ze heeft veel bewondering voor de inzet en betrokkenheid van de bewoners en is bijzonder trots op de resultaten die (reeds) geboekt zijn.

📷

Vervolgens wordt onze buurtconciërge, Thea de Groot, in het zonnetje gezet.

https://www.youtube.com/watch?v=0ujawSOINbQ

Zij krijgt uit handen van Glimina een mooi cadeau, namelijk een geschilderd portret gemaakt door Eva Verhey van 'De Losse Penseel', als bedankje voor haar inzet en toewijding voor de wijk!

📷

Na welverdiend applaus voor onze Thea, wordt er aandachtig gekeken naar de  intro-film 'De Wijert Bruist!' Het programma is hiermee officieel geopend.

Sport- en spelactiviteiten voor de jeugd

Voor de jeugd, in grote getallen aanwezig, is er veel te doen. De jongeren vermaken zich in de speciale gameroom waar zij computerspellen kunnen spelen. Ook is de brandweer aanwezig die de jongeren op ludieke wijze, door middel van een virtual reality (VR) bril, laat zien hoe je omgaat met situaties wanneer er brand ontstaat.

📷

Op het buitenterrein van het MFC heeft de brandweer nog meer in petto. Daar staat een, compleet pak gehesen, brandweerman een demonstratie te geven over wat je wel en niet mag doen met de vlam in pan. Bezoekers staan nietsvermoedend langs de zijlijn te kijken hoe de brandweerman het vuur rustig dooft met een deksel. Vervolgens doet hij dit met water, waarna het vuur meters hoog de lucht in gaat.

📷

Het publiek deint massaal terug, maar de stoere jongens en meisjes vinden het prachtig om te zien!

De wat jongere kinderen bevinden zich vooral binnen in het jeugdhonk van het MFC, beter bekend als de 'chillroom'. Hier wordt vossenjacht gespeeld; een speurtocht naar de 'vossen' in het spel. Er zijn verschillende varianten om dit spel te spelen. In dit geval zijn de kinderen opzoek naar fysieke items, die overeen moeten komen met afbeeldingen die op een blaadje staan.

In de chillroom is er een knutselhoekje voor de kleintjes gemaakt. De ouders maken 'stiekem' ook goed gebruik van deze ruimte om lekker tot rust te komen of bij te kletsen.

Na nog een rondje buiten zie ik meer kinderen actief bezig zijn.Een fanatiek groepje doet mee aan een bootcamp training onder begeleiding van Joop's Bootcamp.

📷

Daarnaast wordt er een wedstrijdje 'stoeprandje' gespeeld: een oud-Hollands straatspelletje waarbij je de stoeprand, van jouw tegenspeler aan de overkant, met een (voet)bal raak moet gooien om punten te winnen.

Een bijzondere "Smaak"

Voor het uitgebreide activiteitenprogramma is de nodige energie natuurlijk wel nodig. Gelukkig heeft De Wijert Bruist niets tekort aan eten vandaag. De Maaltijdservice Van Smaak is aanwezig een deelt heerlijke Foe Yong Hai uit aan de grote én de kleine eters.

Er is ook veel aandacht voor het bijzondere eethoekje van Sanne Scheltena die op hele leuke wijze haar producten van Greendreamster aan de wijkbewoners presenteert.

📷

Middels een mini-proeverij van zelfgemaakte pesto, jam en perenstroop verrast ze menig bezoeker met pure smaken uit de 'wilde' natuur.

Ze neemt de mensen mee in haar boeiende verhaal over de eetbare (wilde) planten, gewoon hier in eigen wijk! Aan de hand van foto's uit de buurt vertelt Sanne de bewoners precies op welke locaties al dit moois te vinden is.

Sanne staat een aantal keer per jaar met homemade jams, chutney en siropen op diverse streekmarkten in Groningen en omgeving. Ook organiseert zij natuurwandelingen tijdens het (wildpluk) seizoen waar je je voor kunt inschrijven via haar website.

Samen koken en gezond eten

Koken voor jong en oud! In de grote zaal zijn studenten samen met de oma's van Oma's Soep druk bezig met de voorbereidingen om liters verse soep te maken voor iedereen die aan wilt schuiven. De bewoners geniet en merkbaar van de overheerlijke courgettesoep en pompoensoep.

📷

Op donderdag 17 oktober is het ook weer tijd voor de volgende 'De Wijert Voedt' in het MFC. Wees er snel bij want er zijn nog maar een beperkt aantal plekken over! Je kunt je opgeven via info@wijkdealdewijert.nl of stuur een bericht naar 06 4050 7999.

Gezien de populariteit van dit mooie initiatief waar iedereen kan aanschuiven om met elkaar van een gratis maaltijd te genieten, zijn we nog steeds op zoek naar bewoners die wat keukenspullen willen doneren, zoals (eet)schalen, maar ook houdbare etenswaren om er samen voor te zorgen dat De Wijert Voedt een doorslaand succes blijft.

Heb je wat over voor onze donatiekrat? Laat het ons snel weten via info@wijkdealdewijert.nl

Nooit te oud om te spelen

In de grote zaal van het MFC wordt er niet alleen gegeten, maar hebben wijkbewoners ook veel belangstelling voor een gezellig potje 'koersbal', een leuke variant dat enigszins lijkt op jeu de boule.

Beweeg jij met ons mee?

De hele dag worden er loop- en beweegactiviteiten georganiseerd. In de buurtkamer is er een speciaal aanbod voor vrouwen die sportief willen bewegen, en geeft Loopgroep Groningen Zuid enkele demonstraties.

📷

In de wijk worden dus veel activiteiten rondom gezond bewegen georganiseerd. Op de Facebook van Wij De Wijert  kun je het laatste nieuws en geplande evenementen vinden. Wil je weten welke activiteit het beste bij jou past? Neem dan contact op met Karen Beharry van WIJ De Wijert via karen.beharry@wij.groningen.nl.

In het kader van meer bewegen vinden wij dat sporten voor iedereen mogelijk moet zijn. Bij binnenkomst kunnen de bewoners daarom hun stem uitbrengen op diverse outdoor fitness apparaten.

Aan de hand van de stemmen worden er in totaal 4 beweegtoestellen geplaatst, die op het terrein van de nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA), komen te staan.

📷

UITSLAG OUTDOOR FITNESS!

De wijk heeft een duidelijke voorkeur voor (in ieder geval) twee outdoor fitnesstoestellen: de Cross Trainer en een Evenwicht-toestel (waarmee je spiergroepen kunt trainen om balans te bevorderen).

Naast deze twee apparaten is er nog ruimte voor twee andere beweegtoestellen. Dit kunnen wandel-, rek en strek of lig(fiets) apparaten zijn. Deze laatstgenoemde apparaten hebben namelijk allemaal evenveel stemmen van de buurt gekregen. Hieruit wordt de uiteindelijke keuze gemaakt op basis van deskundig advies, waarbij de combinatie van de apparaten het beste is voor de gezondheid en fitheid.

De planning is dat het MFA en de binnenplaats eind 2020 klaar zullen zijn.

De Wijert Bruist van talent!

Veel creatief talent is er in de wijk. Miranda Hesseling laat met haar expositie de mooie kunstwerken van wijkbewoners zien, welke zijn gemaakt in een reeks van 8 schilderlessen.

De Schilderlessen van Miranda worden wegens succes verlengd (!) en zullen binnenkort weer van start gaan op verschillende dagdelen op de maandagen bij Werkplaats Wijkdeal De Wijert, aan de Van Schendelstraat 9.

📷

Wil je hier meer informatie over of wil je verzekerd zijn van een plekje? Neem dan even contact met ons op via info@wijkdealdewijert.nl of stuur een bericht naar 06 4050 7999.

Talent wordt gespot tijdens het Pop-Up koor, onder begeleiding van Marike Broekema van Puur Zang. Iedereen zingt a capella het nummer uit volle borst mee!

📷

Heb je dit mooie spektakel gemist en wil je zelf eens jouw zangkunsten testen? Meld je dan aan voor Pop-Up Koor De Wijert via info@wijkdealdewijert.nl

Meer informatie over de dagen en tijden lees je op de website van Puur Zang.

Een echte Win-Win situatie!

Veel bewoners hebben prijs tijdens De Wijert Bruist! Het Rad van Fortuin blijft draaien totdat de ruim 30 presentjes allemaal van tafel af zijn.

De altijd enthousiaste wijkbewoner én medeorganisator van het feest, Dennis Broekema, reikt met een grote glimlach de gewonnen prijzen uit.

Daarnaast kan jong en oud zichzelf topfit trappen op de smoothiebike in het café van het MFC. En krijgen ze zelfs een LED lamp cadeau!

Een win-win voor iedereen!

📷

De opbrengst van de verkoop van de lootjes (1EUR p.s.) en een ritje op de smoothie bike (voor 0,50 cent, inclusief gratis smoothie én LED lamp) is naar het goede doel van de dag gegaan, namelijk: het opknappen van de 'Chillroom' voor de jeugd. Dit alles bij elkaar heeft een super mooi bedrag opgeleverd. Iedereen bedankt!

📷

Swingen in Halloween stijl

De dag wordt swingend, volledig in Halloween thema afgesloten. De grote zaal in het MFC is compleet omgetoverd en er wordt heerlijk gedanst onder begeleiding van de DJ's Doctor Music en DJ Mosquito!

📷

Namens het MFC, Platform, WIJ en Wijkdeal De Wijert bedanken wij alle bewoners en betrokken partijen die mee hebben geholpen om De Wijert Bruist tot een groot succes te maken!


Comentários


bottom of page