top of page
  • Foto van schrijverMFC

Kennismaken met... Crea de Wijert Club!


“Wat goed is moet je niet veranderen”


Eens per week wordt in MFC de Wijert een bijzondere kast op wieltjes naar het restaurant gerold. De kast heeft twee deuren die worden opengevouwen. En wie daaraan voorbijloopt kan het niet laten ernaar te kijken, want hij is gevuld met een kakelbonte verzameling materiaal. Zachte slierten, krakend papier, potjes glitter, verf in dikke plastic flessen, bundels stiften en potloden, bollen sokkenwol… deze fantastische kast hoort bij een groep buurtbewoners die regelmatig, op vrijwillige basis, bij elkaar komt om, je raadt het al, creatief bezig te zijn. Het begon, heel eenvoudig, met het idee om creatieve mensen bij elkaar te brengen. En inmiddels bestaat de club alweer ruim vijf jaar! 


Wat maakt deze club zo leuk? De leden vertellen vol enthousiasme: 

“Wat inspireert zijn de sociale contacten en de gezelligheid. Het is leuk om samen te knutselen. En het is dichtbij huis.”

“De sfeer is onderling erg goed.” 

“Uitstekend in het algemeen.” 

“Geen seconde spijt! En nieuwe vriendschappen!”

“Er is hier veel lol, en soms kun je hier ook serieuze gesprekken voeren met elkaar.”


De creatieve achtergronden van de clubleden zijn net zo gevarieerd als hun projecten: vandaar de kakelbonte verzameling in hun knutselkast. "Iedereen doet waar hij of zij zin in heeft." 

“Inderdaad, iedereen doet wat die zelf wilt. Als je in juli een kerstkaart wilt maken moet je dat zelf weten! Je mag het (gedoneerde) materiaal gratis gebruiken.”

“Het is gewoon laagdrempelig. Het biedt een beetje structuur. Iedereen is vrij om te doen wat hen gelukkig maakt, zonder strikte regels of thema's.” 


Het merendeel van de deelnemers beschouwt zichzelf als amateurs en dat is helemaal prima. “Ervaring is niet vereist, en iedereen vanaf 18 jaar is welkom, ongeacht je geslacht. Je ziet hier veel vrouwen zitten, maar mannen zijn ook welkom. De club is een plek waar mensen van elkaar kunnen leren, ook al worden er geen officiële lessen gegeven.” 

Of ze nog bijzondere toekomstplannen hebben, exposities of evenementen? "Waarom veranderen wat goed is?" Voilà. 

Wil je meedoen? “Het is vrije inloop!” 

Wil je hun creaties zien, dan kun je terecht op hun openbare Facebook-account: Crea de Wijert.


tekst is aangeleverd door Marie-Anne


Comentários


bottom of page