top of page
  • Foto van schrijverMFC

Nieuwe ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus (update 29 nov)29 november

I.v.m. aangescherpte Corona maatregelen is het MFC in ieder geval tot 19 december al om 17.00 gesloten i.p.v. 23.00 . Verder gelden natuurlijk de basismaatregelen: 1,5meter afstand, mondkapje op in openbare ruimte, desinfecteren van handen, geen handen schudden, niezen/hoesten in je elleboog.

Heb je klachten? Dan zorg je goed voor jezelf én de ander en blijf je thuis.


Let goed op elkaar en jezelf!17 november

Het kabinet heeft strengere maatregelen genomen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Er is de afgelopen dagen druk overleg geweest wat dit voor gevolgen heeft voor de activiteiten binnen het MFC. In lijn met wat de gemeenten in Groningen met elkaar hebben afgesproken houden wij ons aan onderstaande maatregelen/sluitingstijden:

  • Voor reguliere ontmoetingsactiviteiten (activiteiten die normaal ook in het MFC plaatsvinden) gelden géén verplichte sluitingstijden.

  • Bij een primaire horeca-activiteit (inloop horeca/soosactiviteiten) gelden de horecaregels, dat betekent sluiting om 20.00 uur

  • Bij gebruik van een ruimte voor sport gelden de regels voor sport, dat betekent geen verplichte sluitingstijden

  • Bij gebruik van een ruimte voor zakelijke activiteiten (vergaderingen, beroepsgerichte opleidingen, met alleen koffie/thee/water) geldt een uitzondering op de sluitingstijden. Vergaderingen van verenigingen, politieke partijen e.d. vallen ook onder zakelijk.

  • Kunst- en cultuurbeoefening zoals muziek- en schilderles of repetities voor zang, dans en toneel, is toegestaan. Er mag ook publiek bij aanwezig zijn. Hiervoor geldt geen sluitingstijd dus repeteren mag ook ‘s avonds voor amateurs.

  • Het horecagedeelte zal in ieder geval om 20.00 uur sluiten.

Dit betekent dat het merendeel van onze activiteiten door kan gaan. Echter geldt wel de anderhalve meter afstand en is het mondkapje ook weer verplicht in het openbare gedeelte.

Wij zullen ons best blijven doen om het voor de gebruikers/bezoekers van het MFC zo veilig mogelijk te houden en rekenen ook op jullie medewerking!

Team MFC De Wijert/Helpman

Comentarios


bottom of page