top of page
  • Foto van schrijverMFC

Sinterklaas komt zijn belofte na!

De Heilig Man heeft zijn woord gehouden. Weet u het nog? Verleden jaar kon Sinterklaas ondanks alle beperkingen toch in Nederland aanwezig zijn om zijn verjaardag te vieren. Hij vond het toen zo gezellig in het MFC De Wijert dat hij toezegde volgend jaar weer te komen. Hij en zijn Pieten hebben erg hun moeite moeten doen om een Nederlandse QR-Code te krijgen, maar het is hun gelukt!

“Het is in De Wijert altijd zo gezellig dat ik ook dit keer de CoolKids weer heb uitgenodigd”, verteld Sinterklaas. “Zij weten van mijn bescheiden verjaardagspartijtje altijd een geweldig feest te maken!”

Toen ouders zagen dat de organisatie allemaal een mondmasker droegen en de CoolKids gecheckt werden op hun toegangsbewijs, werden de kinderen met een gerust hart los gelaten. Eerst nog een bandje om de pols en vieren maar! “Maar het is ook voor de kinderen dat ik het doe, hè? Hun ouders heb ik al vaak genoeg op mijn schoot gehad!” zei De Sint in een vraaggesprek achteraf.

CoolKids Djoeke en Meneer Hans mochten de kinderen verwelkomen. In afwachting van de aankomst van de Sint waren er alvast een paar liedjes te horen die de kinderen mochten leren om straks te zingen voor de eregast. Er werd flink geoefend met dansen en de woorden van de liedjes. Iedereen wilde de beste zijn. De lol spatte ervan af, vooral bij het ‘schudden met de kont!’

Een ruime vijftig kinderen uit de wijk, die zich van tevoren hadden opgegeven, lieten zich door de lichte nattigheid en ietwat koude weer hun pret niet ontnemen. De meesten trokken zich er niets van aan, die hadden daar helemaal geen tijd voor. Met blosjes op de wangen vieren zij feest! Vrolijk zingend, wild in de lucht springend en met de armen in de lucht!

En voor men het wist was hij er in eens! Sinterklaas werd begeleidt door drie trouwe Pieten. En wat zien wij? Zijn Hoofdpiet is een dame! “Dat wilde ik altijd al wel, maar Zeurpiet was altijd tegen.” Sinterklaas gaat dus met zijn tijd mee! “Zeurpiet is dit keer niet mee, hij wilde geen prikjes halen…”

Danspiet is ook een vrouw. “Dat is omdat vrouwen veel beter kunnen dansen en kunnen uitleggen aan de kinderen hoe zij moeten dansen”. Zijn Pakjespiet is dan wel weer een man. “Ja, maar daar heeft hij zich voor aangemeld hè, hij wil dit zelf, omdat hij zo sterk is. Zegt -ie ”, zegt De Sint.

Het feest van De Sint verliep op rolletjes. Tijdens het feestje mocht één gelukkig kindje een echte ‘discobal’ meenemen, kregen drie kindjes tot hun verrassing een cd met alle liedjes die De Cool Kids zingen met Sinterklaas. En dat bovenop hun cadeau later.

Ook het Grote Boek kwam even naar boven, en een 6 tal kinderen die iets speciaal hadden gedaan of wat extra aandacht verdienden mochten bij sinterklaas komen en werden in het regenachtige zonnetje gezet.

Aan het slot van het feestje kreeg elk kindje een cadeau van de Pieten. En nu werd duidelijk waarvoor het armbandje was. De kleur van het bandje was ook de kleur van het cadeau! Stel je eens voor dat je als jongen per ongeluk een cadeau van een meisje krijgt! Of van een jonger kindje!

Na ontvangst van een mooi pakje, dat ze thuis pas open mochten maken, kregen zij van de organisatie ook nog een zakje pepernoten en een pakje drinken. Met de handen vol liepen zij terug naar de al wachtende ouders. Vol verhalen en vol dromen over wat er straks in hun schoen zal zitten…

Maar nu eerst weer droog en lekker warm worden. Kopje warme chocomelk, iemand?


Het Sinterklaasfeest is mogelijk gemaakt door onze vrijwilligers van het sinterklaascomité, het MFC De Wijert, Platform De Wijert en WIJ De Wijert. Ook danken wij Albert Heijn Willems, Bloemenmozaïek Van Lenneplaan, Bloemenwereld De Wijert, Kruidvat Van Lenneplaan, Terts & Toets, Kapsalon De Wijert, Puur Zang, Fruitcafé De Helpende Hand, Nexio Helpman, Winkelcentrum Overwinningsplein, Combinatie Herepoort, Mevia Fatale, Cafetaria Tasty Joe

Het sinterklaasfeest De Wijert is uitgevoerd volgens het principe van de buurtsamenwerking Wijkdeal De Wijert.


Tekst Wijkjournalist Ruben Valk Foto’s Dennis Broekema

Comments


bottom of page