top of page
  • Foto van schrijverMFC

Check gratis je gezondheid in de Gezonde Huiskamer!

Vorig jaar stond de Gezonde Huiskamer tijdens de Healthy Ageing Week in oktober op de Grote Markt. Ruim 350 inwoners deden een leefstijlcheck. Dit najaar gaat de Gezonde Huiskamer als bus de weg op naar buurten, wijken en dorpen. Van 11 t/m 13 november, iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur, staat de bus in de Wijert. Op deze dagen ben je van harte welkom bij het MFC aan de PC Hooftlaan. Dat is een mooie kans om te checken hoe gezond je bent.


In de bus worden onder andere je BMI en je knijpkracht berekend. De test is gratis en wordt afgenomen door een leefstijladviseur. Je hoeft je niet aan te melden en kan gewoon binnenlopen. De leeftijdsadviseur doorloopt samen met jou het hele proces. Alles wordt stapsgewijs uitgelegd. Mensen hoeven van te voren dus geen enkele kennis te hebben. Het duurt ongeveer 20 minuten en je krijgt je uitslag direct mee. Na de check in de bus weet je hoe gezond je zelf bent en wat je kunt doen om gezonder te worden en te blijven. Wanneer de bus er is en zeker ook daarna zal het WIJ-team in de Wijert er voor jullie zijn bij verdere vragen.


In de bus kun je ook vertellen welke plekken in de wijk ervoor zorgen dat je je goed en fit voelt en ook op welke plekken niet. Om dat in kaart te brengen kunnen inwoners in de bus op een grote kaart van de Wijert aangeven welke plekken wel of niet bijdragen aan hun fitheid. Denk aan het groene park waar lekker gewandeld kan worden, het buurthuis waar je koffie drinkt met je wijk-of buurtgenoten, supermarkten met veel groente en fruit en veilige wandelpaden en oversteekplaatsen. Of misschien is er juist veel verkeer met veel vieze uitlaatgassen, zijn wandelpaden slecht verlicht of zijn er veel eenzame mensen.De Gezonde Huiskamer is een project van UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Gemeente Groningen, Aletta Jacobs School of Public Health en Healthy Ageing Network Noord-Nederland.

コメント


bottom of page